Kinesitherapie bij letsels of revalidatie

Kinesitherapie kan een uitkomst bieden bij spier-, pees-, gewrichts- of botletsels, of bij revalidatie na een operatieve ingreep. Anderzijds wordt ook preventief gewerkt, zodat je voortaan een gezonde rughouding aanneemt of op een correcte manier gaat bewegen. Kinesitherapie wordt tenslotte ook toegepast als pre- en postnatale behandeling, of om de ademhaling te optimaliseren.

Hoe verloopt een behandeling kinesitherapie?

Een kinesitherapeutische behandeling wordt steeds aangepast aan uw individuele noden. Heel belangrijk is dat u aangeeft wat u precies voelt bij de behandeling. Een constante feedback en evaluatie van de behandeling zijn een voorwaarde om de behandeling tot een goed einde te brengen.

Medical Taping Concept

  • Deze vorm van taping heeft als doel te ACTIVEREN in plaats van te FIXEREN.
  • De tape bestaat uit rekbaar materiaal, en zorgt op die manier voor ondersteuning van een bepaalde beweging of een verbetering van de werking van een specifieke spier of spiergroep.
  • Met CureTape worden het spier-peesstelsel op een correcte en subtiele manier geprikkeld. Ook letsels kunnen ontlast met deze tape ontlast worden, of antalgische houdingen gecorrigeerd.

De tape is steeds een aanvulling op de kinesitherapeutische behandeling en geen behandeling op zich.

Ademhalingskinesitherapie

  • Voor kleine kinderen met luchtweginfecties, die het moeilijk hebben om slijmen weg te werken, kan autogene drainage uitkomst bieden. Het is een weinig invasieve en pijnloze techniek, die snel veel verlichting biedt en het herstelproces versnelt.

Praktisch:

  • Meebrengen bij uw eerste bezoek: doktersvoorschrift, klevertje van de mutualiteit, doktersverslagen en/of medisch beeldmateriaal.
  • De kostprijs van een behandeling is vastgelegd door het RIZIV.
  • De terugbetaling wordt geregeld door de mutualiteit.

Contacteer ons voor een afspraak