Acupunctuur bij nekpijn, rugpijn, migraine,…

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze die al meer dan 2000 jaar succesvol wordt toegepast. Acupunctuur helpt niet enkel tegen pijn, maar kan ook ziektes voorkomen en zelfs genezen. Acupunctuur is daarom een beproefde behandeling die steeds vaker wordt toegepast in de westerse geneeskunde. Met resultaat.

Hoe werkt acupunctuur?

Doorheen het menselijk lichaam vloeien twee energiestromen – yin en yang – via een netwerk van ‘meridianen’. In een gezond lichaam vloeit de energie op harmonieuze wijze door het lichaam. Bij onevenwicht of blokkering van de energiestromen ontstaat pijn of ziekte. Een goede acupunctuur-behandeling zal in eerste instantie op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. In tweede instantie worden specifieke punten van het meridianen-netwerk geprikt.

Met welke klachten kan je terecht bij de acupuncturist?

Acupunctuur kan een oplossing bieden voor heel wat verschillende klachten: nekpijn, migraine, spanningshoofdpijn, rugklachten, whiplash, knieproblemen, tenniselleboog, sportletsels, pijn als gevolg van reuma of artrose,… Neem gerust contact op als je vragen hebt omtrent een specifieke klacht.

Verloop behandeling

Een eerste consultatie bestaat uit een uitgebreid gesprek. Bedoeling is om het probleem in kaart te brengen en zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het probleem en de algemene gezondheidstoestand van de patiënt. Aansluitend volgt ook een eerste, korte behandeling. Een eerste consultatie duurt ongeveer een uur. Tenslotte bekijken we of een verdere behandeling nodig is.

Hygiëne

Er wordt telkens gewerkt met hygiënische, steriele wegwerpnaalden, bestemd voor eenmalig gebruik.

Overleg met de huisarts

Het is een goed idee om je huisarts op de de hoogte te brengen van de behandeling. Indien je arts je doorverwijst, krijgt hij/zij een verslag van de behandeling toegestuurd.

Terugbetaling

Als geregistreerd lid van de Belgische Acupunctuur Federatie (nummer 1.08.0104.1) kan ik een fiscaal attest uitschrijven, zodat uw acupunctuurbehandelingen gedeeltelijk wordt terugbetaald door het ziekenfonds. De meeste mutualiteiten en meerdere privé-verzekeraars voorzien een terugbetalingsregeling.

Contacteer ons voor een afspraak